Skip to content

Underhållning för barnen på resan

Underhållning för barnen på resan

”Är vi framme snart”

Den eviga frågan som alla barnföräldrar får höra så länge som en resa är längre än tio minuter med bilen. För att inte tala om bilsemestern där resorna många gånger är på flera timmar. Det gäller att planera för att även tiden i bilen ska bli en njutbar del av semestern. En resa utan allt för många ”Är vi framme snart…”

Bärbar DVD – Fördelen med bärbar DVD (eller surfplatta) är att de kan fästas med speciella fästen kring nackkudden. Därmed behöver inte barnen hålla i den när de vill se på film. Även om batterierna räcker länge så glöm inte att ta med laddaren som kan kopplas in i cigarettuttaget. Det bästa av allt – barn älskar att se samma film om och om och om igen.

Läsbart – Så fort barnen har kommit upp i åldern då de kan läsa själv är böcker och tidningar ett måste inför bilsemestern. Men har barnet lätt att bli åksjuk bör det inte vara längre lässtunder i taget. Men nedåtböjt huvud, koncentration i läsningen och ingen blick utåt ökar risken för illamående.

Överraskningar: Barn älskar överraskningar och paket. Det är inte alltid så noga med vad som är i utan själva spänningen ligger mycket i att öppna paketet. Som förälder kan man därmed slå in små paket som delas ut en gång i timmen eller varför inte när barnet har sett 20 vita bilar? Det kan göras till en tävling vilket gör att det både blir ett spännande tävlingsmoment och sedan spännande att öppna paketet.

Kuddarna och gosedjuren – De allra flesta barnen somnar i bilen. Inte alltid på beställning och inte alltid när det passar som bäst. Men de somnar. För att i alla fall öka chansen till att de ska somna när det behövs som allra mest bör kuddar och gosedjur få följa med på resan. Kuddarna tar relativt stor plats så de kan ligga i bagaget och plockas fram när föräldrarna önskar att barnet sakta men säkert ska slumra in.

Köp Prylfickan – Oavsett om det är böcker, tidningar, pyssel eller spel som ska tas med på resan så är en prylficka nästan ett måste. Dessa fästes (likt DVD-spelaren) på sättet framför och med mängder av små fack kan barnen lätt komma åt olika leksaker.