Skip to content

Platser att hyra bil på i Umeå

Platser att hyra bil på i Umeå

I Umeå finns en rad platser att hyra bil på. Vilken uthyrare man ska välja beror självklart mycket på hur man kommer till staden. De som kommer med flyg väljer av förklarliga skäl gärna en uthyrare som finns på flygplatsen medan de som kommer med buss söker sig till en uthyrare mer i de centrala delarna, oavsett är det enkelt att fixa hyrbil i Umeå.

Flyg – På, eller precis bredvid, flygplatsen finns hela sex olika biluthyrningsföretag representerade. Av dessa ligger Hertz, Mabi, Sixt, Budget och Avis precis vid terminalen. Europcar är ligger vid en av infarterna.

Långfärdsbuss: De som kommer med långfärdsbuss norrifrån kan enkelt gå av vid gränsen mellan stadsdelarna Ålidhem och Tomtebo där OK/Q8 ligger. Är det en långfärdsbuss som sedan fortsätter på E4:an söderut är detta det enklaste och närmaste alternativet.

Åker den in till busstationen finns fler möjligheter inom gångavstånd. Den stora busstationen ligger där ”gamla” järnvägsstationen ligger och därifrån får man gå ca 20 minuter för att komma till OK/Q8 på Haga eller Europcar bara ett hundratal meter längre bort i samma stadsdel.

Tåg – Den stora nybyggda tågstationen ligger vid universitetssjukhuset. De som kommer med tåg kan gå ner för lasarettsbacken och på 15 minuter vara framme vid biluthyrningsfirman Mabi. Åker man vidare till ”Gamla Stationen” så har man samma möjligheter som de som kommer med långfärdsbuss till busstationen.

Självklart finns det uthyrare på fler ställen än de som nämns ovan. Denna lista bygger enbart på de närmsta uthyrningsställena beroende på hur man kommer till staden. Med tanke på att kollektivtrafiken är mycket bra utbyggd i Umeå kan man boka en bil på i stort sett vilken plats som helst och sedan ta lokalbuss dit oberoende gällande hur man kommit hit.

Hyr i förväg

Oavsett om bilen ska hyras ett dygn eller flera, om du vill ha en lyxig variant eller en budgetbil så är rådet detsamma – Hyr i förväg. I alla fall om du bryr dig om priset. Framförallt på flygplatsen är efterfrågan stor på hyrbilar och den som inte hyr i förväg kan mycket väl bli tvungen att hyra en dyr modell eftersom resten är uthyrda. I dessa fall kan det visserligen bli billigare att ta en buss in till city och hyra någon annanstans. Hade man däremot bokat långt i förväg hade den billigare bilen kunnat bokats. Att hyra online (via exempelvis hyrbilumeå.se) blir därmed både snabbare och mer ekonomiskt än att göra det på plats.